0

Prihlásenie

  • Archív článkov

  • Najnovšie články

  • Kategórie

  • 6 dôvodov, prečo by ste mali jazdiť na bicykli

    6 dôvodov, prečo by ste mali jazdiť na bicykli

    05.07.2020 10:26:31

    Plno stresu, veľa výdajov, minimálna kondička – dôsledky dnešnej uponáhľanej doby. Ako sa ich zbaviť? Vsaďte na dvojkolesového tátoša. Jazda na bicykli zmení váš pohľad na svet. Prečítajte si 6 dôvodov, prečo je výhodné kúpiť a využívať bicykel.

    1. Dopravíte sa všade rýchlejšie

    Sedíte v aute a nadávate na dlhú kolónu áut pred vami? Paríte sa v MHD a modlíte sa, aby už prišla vaša zastávka? Toto sa vám pri jazde na bicykli nemôže stať. Jednoducho nasadnete a vyrazíte na cestu, kde vás kolóna či nedýchateľný vzduch v MHD už nezaskočí.

    1. Vaša peňaženka zaplače iba málokedy

    Každodenné zápchy, veľká spotreba, jazdenie osamote – toto všetko môže poriadne nabúrať váš rozpočet. Keďže je jazda na bicykli sprevádzaná tým, že do pedálov tlačíte vy, zbavíte sa výdajov na benzín a ušetríte. Vynakladáte iba vlastnú energiu a jediná väčšia investícia bude poriadny zámok a sporadická údržba.

    1. Neškodíte životnému prostrediu

    V dnešnej rýchlej a konzumnej dobe sa čoraz viac zdôrazňuje potreba chrániť naše životné prostredie. Menej škodlivých výparov, smogu a bordelu by pomohlo k pomalšiemu globálnemu otepľovaniu. A ako to viete ovplyvniť vy? Vymeňte auto či autobus za bicykel. Čím viac cyklistov, tým menšia záťaž pre našu planétu.

    1. Dostanete sa do formy

    Chodíte každé ráno do práce a chcete využiť čas strávený v aute, električke či autobuse? Možností je mnoho, no jazda na bicykli prináša jeden zo zásadných benefitov – zlepšenú kondičku. Dostať sa do formy môže byť pre niekoho naozaj otrava, hlavne, ak nemá v láske fitness centrá.

    Zainvestujte preto do bicykla a zmenu uvidíte už po prvých týždňoch jazdenia do práce. Kopčeky či stúpania budete zdolávať každým dňom rýchlejšie a vaše telo bude vyzerať vyšportovanejšie. Bicykel takisto môžete využiť aj mimo pracovné dni na rôzne výlety s rodinou, deťmi alebo priateľmi.

    1. Nemusíte hľadať parkovacie miesto

    Koľko času denne strávite po návrate z práce hľadaním parkovacieho miesta? V mestách sa to niekedy môže zdať ako nesplniteľná misia. Zahoďte starosti, používajte menej nadávok a spoľahnite sa na bezmotorového kamoša. Ten vás zavezie kdekoľvek, počká spokojne a bezpečne pod zámkom a pri návrate domov prespí či už na chodbe alebo v garáži. A to všetko zadarmo.

    1. Vyvetráte si hlavu a budete si viac všímať okolie

    Pristihli ste sa niekedy pri tom, že si v aute absolútne neviete vychutnať okolie? Nutná pozornosť a sústredenie sa na jazdu vás môže okrádať o krásne scenérie na výletoch či uvoľnenie sa pri šoférovaní po dlhom dni v práci.Jazda na bicykli vám na druhej strane vyvetrá hlavu, zmenší stres a nezahltí mozog rôznymi podnetmi. Jednoducho prídete na iné myšlienky. Ráno vás jazda preberie, večer zase oslobodí.Či už teda hľadáte odreagovanie, lepšiu kondíciu, alternatívu eco-friendly cestovania alebo viac peňazí v peňaženke, bicykel je pre vás tou správnou voľbou. Uvidíte, nakoniec sa prichytíte pri myšlienke, že by ste tento spôsob prepravy už nemenili.

     

    autor: info@bicykelretro.sk

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Blog

  • Prihláste sa na odber noviniek

    Nezmeškajte akcie a novinky!